ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

posted in: PAULOWNIA | 0

 

Οι καλλιεργητές ανά τον κόσμο χρειάζονται ένα τρόπο για να συγκρίνουν το κλίμα της περιοχής τους με το κλίμα όπου ένα φυτό είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται καλά. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν χάρτες για τις Κλιματικές  Ζώνες Ανθεκτικότητας. Αυτοί οι χάρτες είναι εργαλεία που μας δείχνουν σε ποιες περιοχές μπορούν να καλλιεργηθούν διάφορα φυτά.
Εάν θέλετε ένα δέντρο Paulownia να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, θα πρέπει να αντέχει τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής σας, όπως είναι οι χαμηλότερες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες που επικρατούν και η ποσότητα και η κατανομή των βροχοπτώσεων. Κατάλληλο φυτό, όσον αφορά την ανθεκτικότητα του για να καλλιεργηθεί σε κάποια κλιματική ζώνη, θεωρείται αυτό που αναμένεται να αναπτυχθεί στις πιο ακραίες θερμοκρασίες, όπως αυτές καθορίζονται από την ετήσια μέση θερμοκρασία της επιλεγμένης ζώνης.
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι τοπικές παραλλαγές όπως το υψόμετρο, η υγρασία, το έδαφος, οι άνεμοι και άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των φυτών.
Οι ιδανικές συνθήκες φύτευσης και ανάπτυξης  περιλαμβάνουν:
  • Στραγγιζόμενα αμμοπηλώδη εδάφη
  • Ph 5,5 και πάνω
  • Διαπερατά εδάφη
  • Υπεδαφικά ύδατα κάτω των 2μέτρων
  • Πλαγιές με νότιο προσανατολισμό
  • Υψόμετρο κάτω των 800μέτρων
Ωστόσο η τέλεια τοποθεσία, που συνδυάζει όλες αυτές τις παραμέτρους,  είναι δύσκολο να βρεθεί. Γενικά η Paulownia μπορεί να καλλιεργηθεί σε ένα εύρος ποικιλίας εδαφών και συνθηκών και να αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστη φροντίδα. Καλό θα ήταν να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες, τα χαρακτηριστικά, τον τύπο του εδάφους, το υψόμετρο και το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της περιοχής σας, για να καταλήξουμε στα κατάλληλα φυτά για την δική σας φυτεία.